Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), 2025–2026 Akademik Yılı Bahar Dönemi Mezuniyet Töreni’ni yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. Lisans ve ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin diplomalarını aldığı törende duygu, gurur ve heyecan bir arada yaşandı.

KAÜ akademik ve idari personelinin yanı sıra YÖDAK üyeleri, üniversite rektörleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile mezun öğrencilerin aileleri ve yakınları da bu anlamlı günde öğrencileri yalnız bırakmadı.

Törende konuşan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci, üniversitenin çok kültürlü yapısına ve eğitim anlayışına vurgu yaparak eğitimin ve bilimin toplumsal gelişimdeki önemine dikkat çekti. Mezunlara seslenen Keçeci, üniversitelerini unutmamalarını ve geleceğe umutla ilerlemelerini tavsiye etti.

KAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Alp Karaca ise uluslararası öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada mezuniyetin bir son değil, yeni başlangıçların habercisi olduğunu belirterek tüm öğrencileri başarılarından dolayı tebrik etti.

Üniversite birincisi olarak mezun olan Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi Esmin Şardu, yaptığı konuşmanın ardından geleneksel mezuniyet kütüğüne adını çaktı. Şardu, KAÜ’nün kendisi için yalnızca bir üniversite değil, yeniden umut etmeyi öğreten bir yuva olduğunu ifade ederek öğretim elemanlarına, ailesine ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Uluslararası öğrenciler adına konuşma yapan Uluslararası İşletme Yönetimi öğrencisi James N. Tarue ise Liberya’dan KKTC’ye uzanan eğitim yolculuğunu anlatarak KAÜ’de güvenli ve sıcak bir ortamda öğrenim görmenin kendisi için büyük anlam taşıdığını belirtti.

Konuşmaların ardından fakülte ve yüksekokul mezunlarına diplomaları takdim edildi. Öğrenciler diplomalarını öğretim elemanlarının elinden alırken aileler ve davetliler de bu gurur anlarına tanıklık etti.

Tören, mezunların geleneksel kep atma seremonisiyle sona erdi. Coşku içerisinde keplerini havaya fırlatan öğrenciler, öğretim elemanları ve arkadaşlarıyla birlikte başarılarını kutlayarak üniversite yaşamlarına veda etti.

Diğer İçerikler