Turizm İşletmeciliği
Turizm ve Otetcilik Yüksekokulu’nda sunulan Turizm ve Otel İşletmeciliği lisans programı öğrencilerimizi turizm sektöründeki alt ve orta kademe yöneticilik görevlerine en iyi şekilde hazırlamayı amaçlamaktadır. Programlarımız, sektörün günümüz gereksinimlerinin karşılanmasının yanı sıra gelişimine de uygun olarak düzenlenmiş olup, öğrencileri yaratıcı ve yenilikçi fikirler üretmeye yönlendirirken, geleceğe hazırlamayı hedeflemektedir. Uygulama ile desteklenen eğitim programının sağlayacağı avantajla öğrenciler, mezuniyet sonrasında turizm sektörünün oldukça geniş kariyer seçeneklerinden tercih yapma olanağına sahip olacaklardır.
Misyon
Misyonumuz, uluslararası standartlarda eğitim sunarak, güçlü girişimcilik ve mesleki becerilere sahip, etik değerlere derinden bağlı, başkalarına, topluma ve çevreye karşı sorumluluk bilinci taşıyan bireyler yetiştirmektir. Aynı zamanda, yüksek kaliteli bilimsel araştırmalarla anlamlı bir etki yaratmayı hedefliyoruz.
Vizyon
Vizyonumuz, mezunlarının tamamının istihdam edildiği, yenilikçi ve öncü yapısıyla Akdeniz Bölgesi’nin lider Turizm Fakültesi olmaktır.
Genel Bilgi
Eğitim dili İngilizcedir. Ayrıca öğrencilerimiz, öğrenimlerinin ilk iki yılında hem dil becerilerini geliştirmeye hem de sektöre özgü terminolojiyi öğrenmeye odaklanan İngilizce dersler almaktadır. Öğrenciler, ikinci bir yabancı dili öğrenmek amacıyla seçmeli dersler de alabilirler. Müfredatımız, ülke genelindeki seçkin otel ve kurumlarda uygulamalı deneyim fırsatlarını da içermektedir.
Eğitim / Öğrenim
Turizm, konaklama ve rekreasyon yönetimi alanlarında kaliteli eğitimiyle öne çıkan Turizm İşletmeciliği lisans programı, bölgenin önde gelen eğitim kurumu olmayı hedeflemektedir. Amacı, sadece bilgi üreten değil, aynı zamanda bu bilgiyi etkili bir şekilde uygulayabilme yetisine ve becerisine sahip geleceğin yöneticilerini yetiştirmektir. Program aynı zamanda öğrencileri, geleceğin en umut vadeden sektörlerinden biri olan turizm alanında başarıya hazırlamayı amaçlamaktadır.
Olanaklar
- Bilgisayar Laboratuvarları: Öğrencilerin akademik çalışmaları için çoklu ortam, internet ve e-posta olanaklarına sahip iki tam donanımlı bilgisayar laboratuvarı hizmet vermektedir.
- Multimedya Laboratuvarı: Sınıf içi öğrenim, multimedya desteğiyle daha dinamik ve etkileşimli hale getirilmektedir.
- Uygulama Mutfağı: Turizm İşletmeciliği programı öğrencilerine, profesyonel bir mutfağın işleyişi ve yönetimi konusunda kapsamlı deneyim kazanma fırsatı sunulmaktadır.
Kariyer Olanakları
Mezunlarımız, turizm sektöründe geniş bir kariyer yelpazesine sahiptir. Potansiyel işverenler arasında ulaşım şirketleri, havayolları (örneğin kabin memurluğu, yer hizmetleri), denizcilik şirketleri (örneğin kruvaziyer gemileri), uluslararası otel zincirleri, tur operatörleri ve seyahat acenteleri gibi birçok kurum bulunmaktadır. Turizm İşletmeciliği Programı öğrencileri; Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve yurt dışındaki Hilton, Sheraton, Swissotel, Marriott, Kempinski, Radisson SAS, Holiday Inn, Merit ve Dedeman gibi seçkin 5 ve 4 yıldızlı otellerde, ayrıca Turkish Airlines ve Atlasjet gibi büyük havayolu şirketlerinde ve ETS Tour ile Puzzle Travel gibi önde gelen seyahat acentelerinde staj yaparak sektörde uygulamalı deneyim kazanırlar. Stajlarını başarıyla tamamlayan birçok öğrenci, bu kurumlarda iş teklifi alma şansı yakalamaktadır. Mezunlarımız ayrıca, AUC Turizm Fakültesi tarafından sunulan lisansüstü programlara kayıt olarak akademik kariyerlerine devam etme imkânına da sahiptir.
Bölüm Bilgileri
Program Türü
Lisans
Program Onayı
Program Dili
Eğitim Süresi
4 Yıl
Hazırlık Okulu
- Program Dili : İngilizce
- Hazırlık Okulu : Evet
- Program Onayı : YÖK-YÖDAK
- Toplam Kredi : 128
- AKTS : 240
Akademik Kadro
DERS PROGRAMI
1. Sınıf
KODU | DERS ADI | T | U | Kr. | AKTS | EMPTY | KODU1 | DERS ADI1 | T1 | U1 | Kr.1 | AKTS1 | ||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1. Semester | 2. Semester | |||||||||||||||||||||
Course Code | Course Name | T | P | Cr. | ECTS | Course Code | Course Name | T | P | Cr. | ECTS | |||||||||||
BUS 101 | Intro to Business Managemnt | 3 | 0 | 3 | 6 | BUS104 | Computer Applications | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
BUS 103 | Intro to Computer | 3 | 0 | 3 | 6 | EGL102 | Writing Skills in Tourism | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||||||||
EGL 101 | Devl. Of Reading Skills | 3 | 0 | 3 | 5 | IHM102 | Statistics for Tourism | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
IHM101 | Tourism & Hospitality Maths | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM 106 | The Business of Tourism | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
IHM 105 | Intro to Hospitality | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM108 | HACCP & TQM Application in Tourism | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
NH001 | National History I (TR students only) | 0 | 0 | 2 | 2 | NH002 | National History II (TR students only) | 0 | 0 | 2 | 2 | |||||||||||
TFL101 | Turkish as a Foreign Language I | 0 | 0 | TFL102 | Turkish as a Foreign Language II | 0 | 0 | |||||||||||||||
Total | 17 | 30 | Total | 17 | 30 |
2. Sınıf
KODU | DERS ADI | T | U | Kr. | AKTS | EMPTY | KODU1 | DERS ADI1 | T1 | U1 | Kr.1 | AKTS1 | ||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
3. Semester | 4. Semester | |||||||||||||||||||||
Course Code | Course Name | T | P | Cr. | ECTS | Course Code | Course Name | T | P | Cr. | ECTS | |||||||||||
BUS201 | Intro to Economics 1 | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM202 | Hospitality Acoounting & Cost Control | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
BUS203 | Business Accounting | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM204 | Front Office Software (CRS) | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
IHM201 | Front Office Management | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM206 | Food & Beverage Service | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
IHM203 | Travel Agency Operations | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM208 | Nutrition & Sanitation | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
IHM205 | Housekeeping Operations | 3 | 0 | 3 | 5 | IHM210 | Tourism Economics | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||||||||
TURK001 | Turkish I (TR students only) | 2 | 0 | 2 | 2 | TURK002 | Turkish II (TR students only) | 0 | 0 | 2 | 2 | |||||||||||
IHM001 | INTERNSHIP | – | – | – | – | |||||||||||||||||
Total | 17 | 30 | Total | 17 | 30 |
3. Sınıf
KODU | DERS ADI | T | U | Kr. | AKTS | EMPTY | KODU1 | DERS ADI1 | T1 | U1 | Kr.1 | AKTS1 | ||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
5. Semester | 6. Semester | |||||||||||||||||||||
Course Code | Course Name | T | P | Cr. | ECTS | Course Code | Course Name | T | P | Cr. | ECTS | |||||||||||
IHM301 | Tourism Marketing & Sales | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM302 | Beverage Culture | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
IHM303 | Culinary Practice 1 | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM306 | Marketing Research in Hospitality | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
IHM305 | Human Resources in Hospitality | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM308 | Culinary Practices 2 | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
IHM307 | Hospitality Finance | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM310 | International Hotel MGMT | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
Elective | 3 | 0 | 3 | 6 | Elective | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||||
IHM002 | INTERNSHIP | – | – | – | – | |||||||||||||||||
Total | 15 | 30 | Total | 15 | 30 |
4. Sınıf
KODU | DERS ADI | T | U | Kr. | AKTS | EMPTY | KODU1 | DERS ADI1 | T1 | U1 | Kr.1 | AKTS1 | ||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
7. Semester | 8. Semester | |||||||||||||||||||||
Course Code | Course Name | T | P | Cr. | ECTS | Course Code | Course Name | T | P | Cr. | ECTS | |||||||||||
IHM403 | Resort Development MGMT | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM406 | Catering Management | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
IHM407 | Event & Leisure Management | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM408 | Hospitality E-Tourism Applic. | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||
Elective | 3 | 0 | 3 | 6 | IHM410 | Tourism Seminar | 3 | 0 | 3 | 6 | ||||||||||||
Elective | 3 | 0 | 3 | 6 | Elective | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||||
Elective | 3 | 0 | 3 | 6 | Elective | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||||||||||
Total | 15 | 30 | Total | 15 | 30 | |||||||||||||||||
Total | 15 | 30 | Total | 15 | 30 |



