Türkiye Aday Öğrenci

Kıbrıs Aday Öğrenci

KAÜ 2022-2023 Akademik Yılı Oryantasyon Günleri Sona Erdi

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Oryantasyon Günleri Sona Erdi

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) tarafından Üniversiteye yeni katılan öğrenciler için “Oryantasyon Günleri” düzenlendi.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’ne yeni başlayan öğrencilerin üniversite ve çevreyle uyum sürecini desteklemek, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacıyla gerçekleştirilen oryantasyon günleri kapsamında birçok sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirildi. Öğrenciler, Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa bölgelerini gezerek, KKTC’nin tarihi ve kültürel mekanlarını tanıma fırsatı buldular.

“Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin misyonunda yer alan hümanist yaklaşımla, tüm farklılıklarımızla “biz” buradayız.”

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci açılışta gerçekleştirdiği konuşmasında yeni akademik dönemin tüm öğrenciler için sanatın ve bilimin ışığında güzelliklerle geçmesini temenni ettiğini dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Gökçe Keçeci,

“Sevgili öğrencilerimiz, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi ailesinin bir parçası olarak çıktığınız eğitim serüveninde sizinle güzel ve aydınlık bir gelecek için birlikte çalışacağız.” dedi.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin öğrencileriyle birlikte bir bütün olarak yenilenerek gelişmeye devam ettiğini, her geçen gün büyümekte olan KAÜ kampüsünde öğrencileri görmekten mutluluk duyduğunu dilen getiren Prof. Dr. Gökçe Keçeci,

“Sanatın ve bilimin ışığında Aynı gökyüzünün altında, din, dil, renk, ırk ayrımı gözetmeksizin oluşturacağımız ahenkle daha iyi bir dünya için biz buradayız.” dedi.

“Sağlık Meslek Yüksekokulu’na bağlı bölümlerimiz yoğun ilgi görüyor”

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hazan Şerifli de etkinlikte yaptığı konuşmasında hızla gelişmekte olan Sağlık Meslek Yüksekokulu’nun geçen dönemlerde olduğu bu dönem de Anestezi ve Fizyoterapi bölümlerinin TC uyruklu öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördüğünün üstünü çizdi. Hazan Şerifli,

“Sağlık Meslek Yüksekokulu bölümlerimizin yanı sıra; İç Mimarlık, İşletme, Görsel İletişim Tasarımı, Uluslararası İlişkiler ve Aşçılık da bu dönem en çok tercih edilen bölümlerimiz arasında yer aldı.” dedi.

Etkinlikler sonrasında düşüncelerini dile getiren öğrenciler, Oryantasyon Günleri kapsamında düzenlenen aktivitelerle KKTC’nin tarihi ve kültürel mekanlarını gezme fırsatı bulduklarını ve Kıbrıs’ın güvenli, sakin ve yeşil doğasına, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin bulunduğu tarihi Surlariçi bölgesinin zenginliklerinden faydalanabilecekleri için şanslı olduklarını belirttiler. Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’ni tercih ettikleri için mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler, karşılama ekibinin kendilerini çok iyi karşıladıklarını ve yakından ilgilendikleri için yabancılık çekmediklerini ifade ettiler.