Ali Yapıcıoğlu ile Fine Talks Etkinliği Gerçekleştirildi

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nden İç Mimarlık ve Mimarlık öğrencileri, mimar Ali Yapıcıoğlu tarafından tasarlanan ve inşa edilen yeni bir konut evinin şantiyesini ziyaret ettiler.

Bu ziyaretin temel amacı, sıkıştırılmış toprağın tasarımda nasıl uygulandığını ve neden bu yöntemin seçildiğini görmekti. Ali Yapıcıoğlu, sıkıştırılmış toprağın özelliklerini, mimarlık ve tasarımda malzemelerin önemini anlatırken öğrencilere, kullandıkları malzemeleri anlamalarını tavsiye etti; çünkü Ali Yapıcıoğlu’na göre malzeme, mimari tasarımı şekillendiren unsurdur.

Ayrıca, Ali Yapıcıoğlu, bu evde kullanılan sıkıştırılmış toprağın tamamen çevreci bir yaklaşımla yapıldığını, toprağın mevcut evin temel kazımından ve diğer kazılardan alınan topraklar olduğunu, toprağın yenilebilir kireç ile karıştırılıp sıkıştırıldığını ve bunun çevreye en az zarar veren bir yöntem olduğunu vurguladı.