KAÜ Öğrencileri, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı İç Mimarlar Odası ve Decomar’ın Etkinliğine Katıldı

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, Kıbrıs Türk İç Mimarlar Odası ile Decomar Ltd.’nin ortaklaşa düzenlediği mermer tanıtım etkinliğine katıldı. Etkinlik, sektördeki yeniliklerin tanıtılması ve profesyonellerle öğrencilerin bir araya gelmesi açısından büyük bir başarıya imza attı.

Öğrenciler, mermer sektörüyle ilgili değerli bilgiler edinme ve sektörün önde gelen temsilcileriyle tanışma fırsatını yakaladılar. Bu davet, öğrencilerin teorik bilgilerini pratik deneyimlerle pekiştirmeleri ve gelecekteki kariyerleri için önemli bağlantılar kurmaları açısından büyük önem taşıdı.

Etkinlik hakkında konuşan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Mimarlık bölüm başkanı  Yar. Doç. Ediz Oraç, etkinliklerin öğrencilerin teorik bilgilerini pratik deneyimlerle pekiştirmeleri için eşsiz fırsatlar sunduğunu vurgularken  İç Mimarlık ve Çevre tasarımı bölüm başkanı  Doç. Dr. Buğu Şah,

“Öğrencilerimizin bu tür etkinliklere katılımı, onların mesleki gelişimlerine katkı sağlıyor ve sektördeki yenilikleri yakından takip etmelerine olanak tanıyor” dedi.

Decomar Ltd. yetkilisi ise,

“Genç iç mimarlar ve tasarımcılarla bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmak, geleceğin projelerine katkıda bulunmak adına çok değerli” şeklinde konuştu.

Tanıtım etkinliği kapsamında düzenlenen sunumlar katılımcılara mermerin mimari ve iç tasarımda kullanımı hakkında derinlemesine bilgi sağladı. Öğrenciler, mermerin doğal güzellikleri ve işlenme teknikleri hakkında bilgi sahibi olurken, aynı zamanda bu malzemenin tasarımlarda nasıl yenilikçi çözümler sunduğunu da keşfettiler.

Etkinlik, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgisi ve katılımıyla başarılı bir şekilde tamamlandı. Öğrenciler, bu deneyim sayesinde hem eğitimlerine önemli bir katkı sağladılar hem de gelecekteki projelerinde kullanabilecekleri değerli bilgiler edindiler.