KAÜ’den Lahore Leads University ile Akademik İş Birliği
- 9 Nisan 2026

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ), uluslararası yükseköğretim alanının en prestijli buluşmalarından biri olan Eurasia Higher Education Summit 2026’e katılarak küresel akademik arenadaki varlığını güçlü şekilde ortaya koydu. 7–9 Nisan 2026 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen zirvede KAÜ’yü Genel Sekreter Doç. Dr. Alp Karaca ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Buğu Şah temsil etti.
150’den fazla ülkeden üniversite temsilcileri ve öğrenci danışmanlarının yer aldığı zirvede KAÜ heyeti, uluslararası akademik iş birlikleri, öğrenci değişim programları ve araştırma temelli projeler üzerine önemli temaslarda bulundu. Zirve kapsamında gerçekleştirilen paneller ve bilgilendirme toplantıları, yükseköğretimde küresel iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sağladı.
KAÜ, zirve kapsamında uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda iki önemli akademik iş birliği protokolüne imza attı. Bu çerçevede ilk olarak Özbekistan’da faaliyet gösteren Sharq Üniversitesi ile eğitimde kaliteyi artırmak, ortak akademik çalışmalar geliştirmek ve bilimsel üretimi desteklemek amacıyla iş birliği anlaşması gerçekleştirildi.
KAÜ’nün zirve kapsamında imza attığı bir diğer önemli anlaşma ise Pakistan’ın önde gelen yükseköğretim kurumlarından Lahore Leads University ile oldu. Protokol, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci adına Genel Sekreter Doç. Dr. Alp Karaca ile Lahore Leads University adına M. Hamza Wattoo’yu temsilen Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Shaheen Malik tarafından imzalandı. Söz konusu iş birliği; ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim ve araştırma alanlarını kapsayan çok yönlü bir akademik ortaklığı içeriyor.
KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci ise yapılan iş birliklerinin üniversitenin uluslararası vizyonunu güçlendiren önemli bir adım olduğunu belirtti. Keçeci, farklı ülkelerden üniversitelerle kurulan bu tür iş birliklerinin akademik üretimi artıracağını, öğrenci ve akademisyenler için yeni fırsatlar oluşturacağını ifade etti. Ayrıca protokol kapsamında gerçekleştirilecek ortak çalışmalar ve seminerlerin daha nitelikli ve verimli eğitim faaliyetlerine katkı sağlayacağına inandıklarını vurguladı.
Diğer İçerikler

