Türkiye Aday Öğrenci

Kıbrıs Aday Öğrenci

Kuzey Kıbrıs’ta Aşçılık Eğitimi Güçleniyor

Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) arasında imzalanan iş birliği protokolü sebebiyle TAFED Genel Başkanı ünlü Şef Zeki Açıköz ağırlandı. TAFED ve KAÜ arasında gerçekleştirilen protokolün imzaları TAFED Genel Başkanı Şef Zeki Açıköz ve KAÜ Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci tarafından atıldı. Toplantıya KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tutku Akter Gökaşan, Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Öğr. Gör. Merve Akgül, MYO Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Şef Ali Özçil ve birçok idari yönetici katılım gösterdi.

“TAFED Ailesi olarak Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin her zaman yanındayız.”

TAFED Genel Başkanı Şef Zeki Açıköz imzalanan protokolden dolayı memnuniyetini dile getirirken,

“TAFED ailesi ve şahsım olarak Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin bünyesinde yetiştirdiği geleceğin aşçı adaylarının daima yanında olacağız.” dedi.

Genel Başkan Şef Zeki Açıköz imzalanan protokol ile gastronomi alanında ortak çalışmalar yapmak gastronomi kültürü arasında köprü kurmak ve akademik iş birliklerini geliştirip güçlendirmek olduğunun altını çizdi.

“Azimle çalışarak her şeyi başarırız.”

TAFED Genel Başkanı Şef Zeki Açıköz öğrencilerle gerçekleştirdiği konuşmasında meslek hayatında yaşadığı birçok anıdan bahsederken,

“Geleceğin şef adayları olarak sizlerin bilmesi gereken en önemli şey azimle, yılmadan, yorulmadan çalışmaktır. Eğer azimle çalışırsanız her şeyi başarabilirsiniz.” dedi.

“Aşçılık Bölümümüz hızla büyüyüp, güçleniyor.”

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci de

“İmzalanan iş birliği protokolü ile birlikte Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu Bölümü Aşçılık ve açılması için ilk adımların atıldığı Gastronomi bölümümüz için çok önemli bir gelişmedir.” diyerek çok yakın bir zamanda Gastronomi bölümünün de üniversite bünyesinde açılacağının haberini verdi.

Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü Öğr. Gör. Şef Ali Özçil protokolle birlikte Aşçılık Bölümü öğrencilerini hem pratik hem de akademik anlamda TAFED ile birlikte daha fazla ileriye gideceklerini dile getirirken,

“TAFED ailesi ile yapmış olduğumuz iş birliğiyle öğrencilerimiz geleceğin başarılı ve ünlü şefi olma kapısını aralıyor.” dedi.

Toplantıda Gastronomi ve Turizm alanında eğitim alan, TAFED üyesi olan KAÜ Akademisyeni Yrd. Doç Dr. İhsan Erol Özçil de imzalanan protokolün iki kuruma da farklı yemek kültürleri hakkında ortak çalışma yapılabilmesinin önünü açtığını vurguladı.

Toplantı TAFED Genel Başkanı ünlü Şef Zeki Açıköz’e plaket ve KAÜ Plastik Sanatlar Bölümü tarafından yapılan seramik eser takdiminin ardından Kıbrıs’a özgü lezzetlerin servis edildiği yemek ile sona erdi.