Türkiye Aday Öğrenci

Kıbrıs Aday Öğrenci

KAÜ-SEM’in “Çocuklar Için Yaratıcı Sanat Atölyesi” Nin Dersleri Başladı

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KAÜ-SEM) tarafından düzenlenen “Çocuklar için Yaratıcı Sanat Atölyesi”nin dersleri başladı.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci,

“Üniversitemiz sürekli eğitim merkezi yine bir ilke imza atıyor. Çocukların sanatla büyümesinin gelişim sürecine ve ileride topluma yansımasında olumlu etkileri olacağından hareketle çocuk-sanat kurslarımızı başlattık. Çocuklarımızın yeteneklerini keşfetmeleri ve ilgi duydukları alanları yakından tanımaları için düzenlenen atölyelerimizin, onların duygusal ve fiziksel gelişimlerine katkısı olacaktır. Önümüzdeki dönemlerde de devam ettirmeyi planladığımız çocuklara yönelik etkinlik ve atölyelerimiz sayesinde çocuklarımız geleceğimizin mimarları olacaklar.” dedi.

KAÜ-SEM Müdürü Doç. Dr. Pelin Agocuk,

“Üniversitemiz yaz tatili boyunca yaratıcı sanat atölyesinde; kostüm, resim, heykel, kolaj gibi farklı tekniklerin kullanılacağı etkinliklerle çocukların eğlenirken öğrenmesini hedeflemektedir.” dedi. Tatil sürecinde çocukların bu tarz atölyelere katılmasının önemine dikkat çeken Agocuk “Çocukların bu dönemde katıldığı faaliyetler gelişimlerinde önemli rol oynamaktadır. Atölyemizde yapılacak olan çeşitli etkinlikler sayesinde çocuklarımızın sanatsal, bilişsel, sosyal ve duygusal becerilerinin gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Ceyda Alçıcıoğlu Kozal tarafından yürütülen atölye çalışmaları çocukları yaz tatili boyunca kültür ve sanat ile buluşturmayı hedeflemektedir. Öğr. Gör. Ceyda Alçıcıoğlu Kozal,

“Kültüre ve sanata değer veren bir üniversite olarak sanatın sadece yetişkinler için değil çocuklar için de olduğunu göstermeyi hedeflediğimiz atölyemizin bugün ilk dersine başladık. Parmak boyası aracılığıyla resimler çizip daha sonra onları kolaj haline getirdik.” dedi.

Öğr. Gör. Ceyda Alçıcıoğlu Kozal, ailelere seslenerek,

“Tüm çocuklarımızı tatil dönemi boyunca hem yeteneklerini keşfedebilecekleri hem de farklı sosyal beceriler kazanacakları sanat atölyemize bekliyoruz.” dedi.

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi yetkilileri kayıtların hala daha devam ettiğini, isteyen her çocuğun kayıt yaptırabileceğini bildirdi.