Türkiye Aday Öğrenci

Kıbrıs Aday Öğrenci

KAÜSEM Çocuklar Için Seramik Kursları Başlıyor​

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KAÜSEM) bir ilke daha imza atarak bu dönem 8-14 yaş grubu çocuklar için seramik kursları düzenliyor. Çocukların yaratıcılıklarını geliştirirken, aynı zamanda üretebilecekleri seramik kursunda şekillendirme teknikleri, çizim çalışmaları, kalıp hazırlama ve obje yapım yöntemleri gibi birçok eğitici içerik gösterilecek.

“Çamur, çocuklara yaratıcılıklarını özgür bırakma ve kendi elleriyle bir şeyleri değiştirme imkânı verir.”

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökçe Keçeci, bu dönem ilk kez çocuklar için açılacak olan seramik kursunun, alanında donanımlı eğitimciler tarafından KAÜ’ ye ait seramik atölyelerinde verileceğini dile getirerek,

“Çocuklar doğuştan yaratıcıdır. Önce ailelerin sonra da eğitim kurumlarının yol göstermesiyle yaratıcıklarını geliştirmeye devam ederler.” dedi.

Prof. Dr. Keçeci,

“Çocuklar çamurla bir şeyler üretirken doğru veya yanlış diyebileceğimiz kurallar yoktur bu durum çocuklarımıza yaratıcılıklarını özgür bırakma imkânı verir. Kendi elleri ile bir şeyleri değiştirebileceklerini düşünmelerini sağlar.” dedi.

Prof. Dr. Gökçe Keçeci, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (KAÜSEM), sanat ve toplumu birleştirme hedefiyle düzenlenen birçok kursun faaliyette olduğunu da belirtti.

“KAÜSEM kurslarımız bu dönem de hız kesmeden devam ediyor.”

KAÜSEM Başkanı Doç Dr. Pelin Agocuk, yaz döneminde yapılan “Çocuklar için Yaratıcı Sanat Atölyesi” ne duyulan ilgi nedeniyle, bu dönem yine çocukların gelişimine temelden destek olacak seramik kursunu başlatma kararı aldıklarını söyledi. KAÜSEM kurslarının hem yetişkinler hem de çocukların kendilerini geliştirebilecekleri eğlenceli ve eğitici derslerle bu dönem de sanat ve toplumu birleştirme yolunda hızla ilerlediklerini belirtti. Doç. Dr. Agocuk,

“Bu dönem gelen yoğun talep üzerine 8-14 yaş grubu çocukların yanı sıra, yetişkinler için de açılan Seramik, Moda Tasarımı ve Yunanca Dil kursularımıza mesleki beceri kazanmak isteyen herkesi kayıt yaptırmaya bekliyoruz.” dedi.

Kursların tüm halka açık olduğunun altını çizen KAÜSEM yetkilileri detaylı bilgiye KAÜ sosyal medya hesaplarından ulaşabileceğini bildirdiler.