Türkiye Aday Öğrenci

Kıbrıs Aday Öğrenci

KAÜ Öğrencileri Diyalog TV’ye konuk oldu!

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi (KAÜ) Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Emel Yılmaz’ın yürüttüğü “Medya ve Kimlik” dersi kapsamında, KAÜ öğrencileri bugün öğle saatlerinde uygulamalı alan araştırması yapmak amacıyla Diyalog Medya Grubu’na ziyaret gerçekleştirdi.


Medya ve Kimlik dersini yürütüen KAÜ akademisyeni Dr.Emel Yılmaz eşliğinde gerçekleşen ziyaret esnasında, KAÜ öğrencilerinin hazırlamakta oldukları makale çalışmasının içeriği ele alınarak “Medyada Kadın Temsileri ve İdeoloji” konusunda Diyalog TV Haber Müdürü Özlem Çemendal ile görüşme gerçekleştirildi.


Görüşmede, ülkemizde gazetecilik mesleğini yürüten ve medya sektöründe hizmet veren kadınların yaşadığı zorluklar hakkındaki görüşlerini paylaşan Özlem Çemendal, medyada yer alan kadın temsillerinin farklı ideolojik bakış açılarına bağlı olarak kamusal alanlarda nasıl yansıtıldığına dair bilgiler aktardı.


Öte yandan, Diyalog TV Haber Müdürü Özlem Çemendal, KAÜ öğrencilerinin özveri ve çaba göstererek ülkemizdeki medya sektörüne yönelik uygulamalı alan araştırmaları yapmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, eğitim alanında önemli bir boşluğu doldurmak amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı Dr. Emel Yılmaz’a ve KAÜ öğrencilerine teşekkürlerini sundu.